Hlavní Tracheitida

Konzultace s ftiziatrem

Dobrý den! Můj syn, narozený v roce 2009, má reakci na mantu: 8 mm, 5 mm, 12 mm a letos - 14 mm. Při rentgenovém záření jsou plíce čisté. Vyplatí se to...

Dobrý den, Natalia Alexandrovna! Před 2 měsíci jsem onemocněl, tuberkulóza, otevřená forma - tři plusy, MDR. Byl jsem trvale léčen po dobu 2 měsíců těmito léky: Paser - 2 balení denně; Makrosid...

Dobrý den, doktore! V roce 2008 mi byla diagnostikována infiltrační tuberkulóza horního laloku pravé plíce ve fázi rozpadu 0,5 mm. Byl jsem v nemocnici 6 měsíců, po propuštění na jaře...

Ahoj! V roce 2006 onemocněla tuberkulózou. Byla jí diagnostikována kavernózní tuberkulóza. Předtím pracovala jako geologka a každý rok podstoupila fluorografii, vše je v pořádku. V roce 2007 ukončila práci, dala 2...

Ahoj! Chtěl bych znát názor kvalifikovaného lékaře na použití medvěda se zánětem plic. Je možné vyléčit pouze medvěda nebo je povinné brát antibiotika? Ahoj! Je nutná exsudativní zánět pohrudnice tuberkulózní etiologie,...

Ahoj! Můj manžel je nemocný infiltrační tuberkulózou, ML, citlivost pouze na cykloserin. Již trpěl 4 těžkým krvácením, častou hemoptýzou. Existují způsoby, jak je zastavit jednou provždy? Proč je to...

Online konzultace s ftiziatrem

Anonymní důvěryhodný chat

Položit otázku online, chatovat konzultace. Zaručujeme odpověď do hodiny. Chcete-li požádat ftiziatika online a získat profesionální radu, musíte v chatu formulovat otázku, zvolit způsob, jak získat odpověď: online nebo telefonicky. Navštivte web phthisiatricians, lékaři vám poskytnou odpověď s oznámením e-mailem.

Online phthisiatrician je připraven odpovědět právě teď, zeptat se na vaši otázku, konzultace je v chatu a telefonicky. Pracujeme nepřetržitě a na dálku. Po zadání otázky vyberte způsob, jak získat odpověď: chat, mluvte telefonicky nebo Skype.

Potřebujete pomoc od ftiziatika?

Konzultace s ftiziatrem v reálném čase

Konzultace ftiziologie

Phthisiology je obor medicíny, který studuje pouze jednu infekční chorobu - tuberkulózu. Vysoký růst nemoci a úmrtnost dnes určuje naléhavost problému. Tuberkulóza choroby je nebezpečná pro všechny segmenty populace a následky této nemoci jsou velmi závažné a dokonce smrtelné. Původcem onemocnění je mycobacterium tuberculosis (MBT). Přenáší se aerogenním přenosem i infekcí dýchacích cest. Nejčastěji se infekce vyskytuje při kontaktu s pacientem s tuberkulózou s otevřenou formou onemocnění, to znamená, že osoba vylučuje mykobakterie prostřednictvím sputa.

Nejčastěji jsou postiženy plíce, pak mohou být lymfohemogenní přenosovou cestou ovlivněny také téměř všechny orgány našeho těla (kosti, klouby, urogenitální orgány, oči atd.).

Příznaky tuberkulózy jsou různé, protože onemocnění se vyvíjí postupně a přechází do chronického průběhu:

  • hypertermie (nejčastěji subfebrilní čísla);
  • slabost, únava, ztráta hmotnosti a zvýšené pocení;
  • suchý kašel (častěji v noci a ráno), následovaný hemoptýzou.

Toto onemocnění je komplikováno plicním krvácením, pneumotoraxem, kardiopulmonálním selháním, selháním ledvin, orgánovou amyloidózou a fistulami..

Jak mohou naši specialisté pomoci:

  • podezření na tuberkulózu včas;
  • odkázat vás na požadovaného úzkého odborníka (phthisiatrician);
  • dešifrovat analýzy a další instrumentální vyšetření;
  • poskytnout nezávislé odborné posouzení.

Dotazy pro phthisiatrician

Existují nemoci, které představují komplexní problém: sociální a lékařský. Jedná se hlavně o infekční nemoci. Nejběžnější takovou infekcí je tuberkulóza. Všechny problémy (léčba, prevence atd.) Související s touto patologií řeší ftiziatr.

V souvislosti se zvláštnostmi epidemiologie této infekce mají konzultace s ftiziatrem kromě terapeutického a diagnostického účelu také sociální složku. Během rozhovoru odborník zjistí anamnézu (historii onemocnění), předepíše léky, pokud je to nutné, pošle je do nemocnice a také upraví životní styl infikovaných lidí.

Jaká vyšetření předepisuje ftiziatr:

  • Mantouxův test - screeningová (obecná) vyšetřovací metoda, která stanoví přítomnost protilátek proti původci infekce;
  • fluorografie - rentgenografie plic;
  • setí plicních sekretů (sputa) pro tuberkulózu bacil.

Kromě těchto povinných testů má lékař právo předepsat další vyšetření (pro mimopulmonální formy tuberkulózy). Například kostní tuberkulóza je potvrzena jmenováním rentgenové nebo počítačové tomografie, tuberkulóza ledvin - kultivací moči k izolaci patogenu.

Právě zde máte příležitost zeptat se ftiziatra na zvláštnosti průběhu této nemoci. Po poskytnutí výsledků stávajících testů a vyšetření lékaři obdržíte odbornou radu od ftiziatra, během které zjistíte prognózu onemocnění ve vašem konkrétním případě..

Dnes je tuberkulóza kvůli charakteristikám některých sociálních faktorů detekována častěji. Včasné položení dotazu phthisiatrician na této stránce, budete moci snížit riziko infekce sebe a své blízké, stejně jako diagnostikovat tuto infekci včas.

Online konzultace s ftiziology

Zeptejte se anonymně phthisiatrician otázky (online), získejte bezplatnou konzultaci s lékaři. 11 otázek pro ftiziatry od pacientů, 1 odpověď lékaře.

Otázky pacientů 11

Je nutné udělat pro dítě prevenci?

Můj manžel byl diagnostikován s tuberkulózou pravé plíce ve fázi rozpadu. Máme dítě (nyní má 1 měsíc) Je nutné, aby profylaxi prováděla jako kontaktní, lze ji provádět ambulantně a mohu ji odmítnout?

Je nutná konzultace s ftiziatrem

Při odjezdu je nutná konzultace s ftiziatrem, nebo můžeme jet nahoru.

Dobré odpoledne, pod Vorosem jsem provedl fluorografii, nasadili pneumofibrózu, poslali mě na CT a našli pařeniště. Je to nakažlivé a jak zacházet?

Kam se obrátit, aby neztrácel čas?

Moje dcera byla vystavena tuberkulóze. Byl jsem v nemocnici na terapeutickém oddělení. Naléhavě ji odtamtud propustili, řekla, že ji tam nemohou držet. Kam se nyní obrátí, aby získala léčbu?

Dochází k BCGitis 22 hodin po očkování?

22 hodin po očkování v porodnici se u dítěte (5 dní) na levé straně zadní části podpaží vytvořila boule s karmínovým křepelčím vejcem. Může to být BCGit?

Ahoj. Diagnostikovali mi infiltrační tuberkulózu. Léčba byla předepsána v denní nemocnici.. Řekněte mi, jestli můžu pracovat?

Ahoj. Diagnostikovali mi infiltrační tuberkulózu. Léčba byla předepsána v denní nemocnici.. Řekněte mi, jestli můžu pracovat?

Ahoj. Diagnostikovali mi infiltrační tuberkulózu. Léčba byla předepsána v denní nemocnici.. Řekněte mi, jestli můžu pracovat?

Ahoj. Diagnostikovali mi infiltrační tuberkulózu. Léčba byla předepsána v denní nemocnici.. Řekněte mi, jestli můžu pracovat?

Fluorografie byla normální

Infiltrace tbc ve fázi zhutnění, tuberkulom v laloku levé plíce, bulózní transformace plicní tkáně je špatná?

Co může nahradit deaxintest

Ahoj synu 14 let po příštím deaxintestovi se cítil špatně v kanceláři.. doktor řekl možnou silnou alergickou reakci. dále napsal odmítnutí. řekněte lékaři, zda je možné darovat krev pro detekci tuberkulózy nebo jaké metody kromě mantu a deaxintestu stále existují. poděkovat.

Online konzultace s ftiziatrem

Phthisiatrician je vysoce specializovaný lékař, který se zabývá léčbou, detekcí a prevencí tuberkulózy, malomocenství a sarkoidózy. Terapii pro děti provádí dětský ftiziatr.

Pokud se u dítěte objeví pneumonie na pozadí virové infekce, musíte se poradit s pediatrickým pulmonologem. Radiolog provádí diagnostické postupy k identifikaci onemocnění a posouzení jeho průběhu. U tuberkulózy jsou mozkové pleny zapojeny do patologického procesu, proto je nutné konzultovat neurologa.

Uskutečněte online konzultaci s ftiziatrem, zejména pokud jste tyto jevy systematicky pozorovali:

  • křeče lokalizované v hrudníku;
  • suchý nebo vlhký kašel, který trvá měsíc;
  • vykašlávání krve;
  • nechutenství;
  • těžká ztráta hmotnosti;
  • silné pocení (zejména v noci);
  • teplota pravidelně stoupá bez přítomnosti cizích znaků.

Využijte placenou nebo bezplatnou odbornou konzultaci na našem webu a získejte okamžitou pomoc od kvalifikovaného lékaře.

Online lékařské konzultace Vše o koronaviru

Zeptejte se a získejte vysoce kvalitní lékařskou pomoc. Pro vaše pohodlí jsou konzultace k dispozici také v mobilní aplikaci. Nezapomeňte poděkovat lékařům, kteří vám pomohli! Na portálu je akce „Děkuji - je to snadné!“

Jste lékař a chcete se poradit na portálu? Přečtěte si pokyny „Jak se stát konzultantem“.

Nepoužívejte samoléčbu. Pouze zodpovědný přístup a konzultace s lékařským specialistou pomohou vyhnout se negativním důsledkům samoléčby. Veškeré informace zveřejněné na portálu Medihost slouží pouze pro informační účely a nemohou nahradit návštěvu lékaře. Pokud zaznamenáte jakékoli příznaky nemoci nebo nepohodlí, měli byste se poradit s lékařem ve zdravotnickém zařízení.

Výběr a předepisování léků může provádět pouze lékař. Indikace pro použití a dávkování léčivých látek musí být dohodnuty s ošetřujícím lékařem.

Lékařský portál Medihost je informační zdroj a obsahuje pouze referenční informace. Materiály o různých nemocech a metodách léčby nemohou pacienti použít k neoprávněným změnám v léčebném plánu a předpisech lékaře.

Správa portálu nepřebírá odpovědnost za materiální škody ani za škody na zdraví způsobené v důsledku použití informací zveřejněných na webu Medihost.

Dobrý den, pokud je sput hnědý, pak musíte vyloučit hemoptýzu, musíte zavolat sanitku a ujistit se, že uděláte soubor plic, musíte vyloučit tuberkulózní rozpad tuberkulózy atd., Musíte vyloučit další neoplazmy, pokud existují, a pokud jsou všechny tyto změny vyloučeny, musíte udělat bronchoskopii obecně, musíte zavolat sanitku a trvat na hospitalizaci

Z důvodu karantény nepracujeme v žádné nemocnici na pulmonologickém oddělení..

Prozatím si vezměte sputum k analýze.

Včera sám navrhl terapeutovi, lze provést analýzu sputa?.

Uživatel poděkoval za odpověď na částku 10 bonusů
Text s poděkováním: Děkujeme za konzultaci!

Bezplatná ftiziatrická konzultace online

Můžete zjistit diagnózu, zda existuje tuberkulóza, nutí mě jít s dítětem do nemocnice a nic neříkat

Otázka číslo 229215odpověděl (1)29.04.2019 11:48
30.04.2020 08:40

V závěru se hovoří o dříve přeneseném zánětlivém procesu, ale nebyly zjištěny žádné údaje o tuberkulóze.

Myslím, že s tuberkulózou se kašel nezastaví, bolesti žaludku, bolesti v plicích jsou silné, je obtížné dýchat, potit se., musíte jít do nemocnice sami. objevující se v pozdějších fázích, prodloužená nízká horečka, horečka, slabost, noční pocení, snížená chuť k jídlu a v důsledku toho výrazný úbytek hmotnosti.

Otázka č. 227938odpověděl (1)26.04.2019 19:26
26.04.2020 21:09

Nemusíte předem určovat své vlastní diagnózy, ale příznaky jsou docela alarmující. Samozřejmě je nutná konzultace s lékařem, ale pro přijetí potřebujete souhlas rodičů nebo plnou moc. Pokud je situace, jak jste popsali, akutní - s obtížemi dýchání a bolestmi v plicích - zavolejte sanitku. Dispečer vám řekne postup.

Ahoj. Může mě plíce bolet nebo ne? Mám bolesti na hrudi, ráno nemůžu vstát z postele

Otázka č. 211315odpověděl (1)16. 3. 2020 07:44
18. 3. 2020 09:30

Ano, plíce mohou bolet. Navštivte svého lékaře primární péče - svého praktického lékaře. Bude diagnostikovat a určovat taktiku léčby.

Dítě mělo na levé straně malý pupínek na břiše. Šli jsme k ftiziatrovi, řekli jsme, že je to dítě, a řekli jsme, že to teď odstraníme pomocí pokožky hlavy. Neprovedl jsem žádné testy. Odmítl jsem a předepsala mast, ale nic nezmizelo. pupínek se zvětšil asi o 1–2 mm. Dítěti je čtyři a půl roku

Otázka č. 199585odpověděl (1)02.02.2020 19:55
02/06/2020 05:45

Dobré odpoledne, klinicky podobné škeble. Obraťte se na dermatologa, toto je „jejich chléb“. Ale nejrychlejší je ve skutečnosti pinzeta, pak zacházejte s fukorcinem. Dusík je méně žádoucí. Masti jsou neúčinné, na úrovni samoléčení se to také děje. Neexistuje žádná speciální diagnóza, jedná se o vizuální diagnózu. Pokud se neléčí, může se rozšířit do dalších oblastí.

Ahoj. Po představení byla mantu na zahradě poslána k ftiziatrovi a požadovala testování. V den testu mantoux dítě chytilo rotovirus a překonalo ho za 2 dny. Už jsou to 2 dny, co se dítě uzdravilo, dnes se nechalo otestovat! Co říkáte na základě výsledků?

Otázka č. 199202odpověděl (1)2. 1. 2020 10:48
02/04/2020 06:34

Dobrý den. Moč obsahuje krev a stopy kyseliny askorbové. Podle výsledků r. Mantu dítě se doporučuje konzultovat s ftiziatrem, výsledky diaskinového testu z forem jsou nejasné.

Ahoj. Je možné určit tuberkulózu slinami? A mám zánět vedlejších nosních dutin a užívám antibiotika. Bude správným ukazatelem?

Otázka č. 196764odpověděl (1)23.01.2020 11:50
26.01.2020 13:50

Tato metoda se používá jako poslední možnost, když pacient nemá fyzickou schopnost dostat se na kliniku a provést FLG..

Dobrý den! Řekněte mi, může blízký příbuzný pacienta s otevřenou formou tuberkulózy (je dlouhodobě nemocný a nebyl léčen, nebyl v ošetřovně TB) pracovat v dětském zařízení? Žijí ve stejném bytě, je možné přivést tuberkulózu do kolektivu s věcmi, oblečením? Proč není pacient léčen násilně?

Otázka č. 193677odpověděl (1)11.01.2020 15:33
11.01.2020 17:51

Ahoj. Současně může být příbuzným zdravý člověk. Například dělá fluorografii každý rok a je to pro něj normální, což znamená, že nemůže nikoho infikovat.

Dobré odpoledne, vážení lékaři! Byli jsme posláni na CT plic, abychom potvrdili diagnózu tuberkulózy. Můžete dešifrovat CT vyšetření a říci, jaká je pravděpodobnost výskytu tuberkulózy? Lékař předem řekl, že bych mohl před měsícem onemocnět tuberkulózou a že jsem ve velmi počáteční fázi. Pokud ano, mohu být léčen ambulantně??

Otázka číslo 186182odpověděl (1)10. 12. 2019 10:21
10. 12. 2019 10:33

Ahoj.
CT obraz je typický pro plicní tuberkulózu. K vyřešení problému ambulantní léčby je nutná kultivace sputa na BT.
Buďte zdraví a starejte se o sebe.
Pokud jste s odpovědí spokojeni, označte ji ♥.

Dobré odpoledne! Dítě podstoupilo CT vyšetření, dešifrujte prosím závěr a co by se mělo dělat dál? Den předtím udělali mantu a svědělo to a bylo 1 cm, směr k CT

Otázka č. 183674odpověděl (1)29. 11. 2019 14:03
29. 11. 2019 14:24

Dobré odpoledne, Christino! Naléhavě navštivte lékaře a proveďte obecný krevní test. Dodržujte všechna doporučení svého lékaře. Zdraví! Nebuďte nemocní!

Prosím, řekněte mi, dítě bylo vyrobeno mantoux, testy jsou dobré, ale mantu je 12 mm, dítě má vyrážku na nohou a břiše, jedná se o alergickou reakci?

Otázka č. 183372odpověděl (1)28. 11. 2019 08:58
28. 11. 2019 09:43

Ahoj. Ano, alergická reakce je možná. zvláště pokud je dítě alergické. Nyní budete muset nasadit Diaskintest po 1 měsíci s předběžným příjmem přípravku Zirtek do 5 dnů a po provedení testu. Zdraví pro vaše dítě

Ahoj. V říjnu dítě prošlo Diaskintestovým testem, ukázalo se to pozitivně, byli jsme posláni do Volgogradu, kde provedli rentgen, vše bylo čisté, bez patologie. Řekli mi, abych test zopakoval po měsíci, po pití antialergenních léků jsme byli nachlazení po dobu 2 týdnů, poté jsme po 2 týdnech znovu provedli test, opět pozitivně 15 mm. Řekli, že dokumenty budou zaslány společnosti VKK A BUDE VYDĚLAT CT. CT je záření, mohu odmítnout? Děkuji. Dětská onemocnění: alergická rýma od 7 měsíců, gastritida od 10 let.

Otázka č. 182825odpověděl (1)26. 11. 2019 07:04
26. 11. 2019 07:38

Ahoj. Jak jinak navrhujete objasnit diagnózu svého dítěte? Koneckonců, mluvíme o možném nástupu vážné nemoci? Na tom bude záviset výběr další léčby nebo prevence. Doporučuji vám souhlasit, že dávky záření v této studii nepoškodí zdraví dítěte.

Pracuji jako učitel. Student má podezření na tuberkulózu. Kontaktujte do dvou týdnů. Jaké testy bych měl projít?

Otázka č. 182246odpověděl (1)23. 11. 2019 11:44
26/11/2019 12:05

Dobré odpoledne, Anno! Počáteční vyšetření kontaktních osob se provádí do 14 dnů od okamžiku identifikace pacienta. Vyšetření zahrnuje vyšetření ftiziatrem, fluorografické vyšetření hrudních orgánů, tuberkulinové testy, klinické krevní testy, testy moči, vyšetření sputa.Osoby, které jsou v pravidelném kontaktu s pacientem vylučujícím MBT, jsou vyšetřovány nejméně jednou za 6 měsíců. V případě krátkodobých a náhodných kontaktů jsou příbuzní pacienta a další osoby vyšetřeni po navázání kontaktu, identifikaci pacienta, poté po 6 měsících. a 1 rok po ukončení kontaktu. Mimořádná vyšetření se provádějí podle indikací (zhoršení zdravotního stavu po akutních respiračních virových infekcích, chřipce nebo v souvislosti s jinými nemocemi).V každém případě se provádí epidemiologické vyšetření u pacientů s aktivní formou tuberkulózy. Provádí ji epidemiolog a ftiziatr s účastí zdravotnického pracovníka sloužícího této instituci a jejích vedoucích. V případě potřeby je zapojen lékař příslušné hygienické jednotky TsGSEN. Současně kontrolují výplatní listinu osob pracujících s výplatní listinou, výplatní listinu dětí a dospívajících, kontrolují data a výsledky fluorografických vyšetření za předchozí a aktuální rok. Během průzkumu jsou stanoveny hranice ohniska, je vypracován akční plán. Nebuďte nemocní!

Dobrý den, 12letý chlapec měl jednostranný nekomplikovaný zápal plic, byl 7 dní léčen v nemocnici, byl propuštěn domů, doma pije bronchomunal, je hokejistou sportovce, po jaké minimální době může začít trénovat?

Otázka číslo 180850odpověděl (1)17. 11. 2019 14:31
17. 11. 2019 14:57

Ahoj. Nikolay. Ftiziatr se zabývá tuberkulózou. Vaše dítě to díky bohu nemá. Vaše otázka je pro pediatra nebo pulmonologa. Ale aniž byste viděli dítě v nepřítomnosti, nemůžete mu odpovědět. Zeptejte se pediatra z vašeho webu, který dokončí léčbu vašeho syna. V nejpříznivějším scénáři mohu říci jen jednu věc, nebude to dříve než 3-4 týdny po propuštění. Zdraví vašeho syna!

Mohu vám poslat CT vyšetření hrudníku (popis), které uvidíte?! Děsí psané a lékaři až po 5 dnech: v s3 pravé plíce, podél interlobárního sulku - ohnisko, až 3 × 2 mm, s jasnými konturami, beze změn v okolním parenchymu, pravděpodobně vláknité formy; podobné, do velikosti 4 × 3 mm - v suprafragmatickém řezu s9 pravé plíce, s5, s9 levé plíce. V s7 pravé plíce dochází k jemným vláknitým změnám ve formě vlákna pleuropulmonální lokalizace. Infiltrativní změny v plicním paranchymu nebyly odhaleny atd..

Otázka č. 180477odpověděl (1)15. 11. 2019 18:23
18. 11. 2019 20:37

Dobrý večer! Potřebuji konzultaci s ftiziatrem, onkologem a pulmonologem. Je nutné vyloučit vážná onemocnění. Předběžné krevní testy, obecná analýza sputa.

Rentgenové záření odhalilo ohniskové stíny polymorfní povahy a polymorfních ohnisek. oblast infiltrace plicní tkáně střední intenzity bez jasných kontur. Rovněž není vyloučena přítomnost malých jednotlivých ohniskových změn střední intenzity. Od roku 2006, po přestěhování do jiného města, začala nějaká bolest v krku. kašel.

Otázka č. 179665odpověděl (1)12. 11. 2019 10:09
16. 11. 2019 05:26

Dobré ráno! Je nutné provést MSCT plic, D-test, konzultaci s ftiziatrem, onkologem a poté s pulmonologem. Hodně štěstí! Nebuďte nemocní!

Dobrý večer! V pátek 11.8.19 dělali diaskintest, hned se objevila modřina a 2. den se objevilo zarudnutí. Řekněte mi, jaký je výsledek pozitivní? Prošel fluorografickou normou.

Otázka č. 179318odpověděl (1)10. 10. 2019 17:42
15. 11. 2019 05:45

Dobré ráno! Naléhavě potřebujete konzultaci s ftiziatrem. Je nutné nemoc vyloučit. Hodně štěstí! Nebuďte nemocní!

Včera jsme dělali diaskintest. velmi velké edematózní zarudnutí. ruka bolí. V místě vpichu se vytvořil puchýř.

Otázka č. 178546odpověděl (1)11. 7. 2019 07:22
07.11.2019 07:57

Ahoj, Nika ještě nic nedělej, jen sleduj, nemas, nemokni. Přečtěte si test po 72 hodinách. Pokud se test stále jeví jako pozitivní, bude dítěti předepsáno další vyšetření: rentgenové vyšetření plic, konzultace s ftiziatrem. Doporučuji vám začít dávat zirtek. Ve skutečnosti by to mělo být provedeno 3 dny před testem, pokud je dítě alergické. Zdraví pro vaše dítě!

Ahoj! Pořiďte si rentgenové vyšetření dítěte ve věku 3 let. Závěry: Přehled R-gramů hrudních orgánů v přímé projekci kořenů plic: Infiltrováno. Plicní pole bez ohniskových stínů. Plicní vaskulární vzor: zesílení, zesílení se zavedením průhlednosti ve středních zónách. stín srdce: v N Pleurální sinus: zdarma. Závěry: Fenomény bronchitidy.

Otázka číslo 176383odpověděl (1)28.10.2019 12:47
30.10.2019 21:02

Dobrý večer. Není pochyb. Léčte bronchitidu u pediatra! být zdravý.

Dobrý den, může být zvýšená reakce na přípravek Mantoux důsledkem alergie. Jak 100% otestovat 6leté dítě na tuberkulózu? Jaké příznaky lze pozorovat u tuberkulózy a co u alergií.

Otázka č. 175514odpověděl (1)24.10.2019 06:20
26.10.2019 10:27

Ahoj. Ano, může existovat alergie na tuberkulin. Budete potřebovat provést test diaskinů - pro přesnější výsledek

Dobrý večer. Dítě 1,2 BCG bylo umístěno do nemocnice, nyní udělalo mantuovou reakci, negativní. Existují nějaké možnosti, jak zkontrolovat přítomnost vakcíny v krvi / opakovat reakci, nebo je třeba ji znovu očkovat?

Otázka č. 173280odpověděl (1)13.10.2019 20:57
16. 10. 2019 20:39

Ahoj. Druhé revakcinace se provádí před školou. S ukázkou si vedete dobře. Udělejte to jednou za rok a to je vše.

Dobrý den, můj syn má 13 let, mantu 8 mm, řekli, že pošlou doporučení ftiziatrovi, řekněte mu, že udělá druhé mantu nebo něco jiného

Otázka č. 167085odpověděl (1)09/06/2019 19:46
09.07.2019 11:23

Ahoj. S největší pravděpodobností bude mít další vyšetření. Jmenovitě, diaskinový test. Možná momentka

Jaký postup nebo analýza může plně nahradit postup Mantoux? Dítěti je 7 let, očkování nedáváme. poděkovat.

Otázka č. 163793odpověděl (1)08/15/2019 06:16
15. 8. 2019 16:24

Ahoj. Test mantoux, stejně jako test diaskinů (možná náhrada), nejsou očkování. To jsou vzorky. Očkování je v tomto případě BCG

Dobrý den, během CT vyšetření byly v pravé plíci nalezeny kalcifikace, řekněte mi, že to může ovlivnit zaměstnanost díky

Otázka č. 163128odpověděl (1)08/10/2019 16:24
08/11/2019 15:57

Ahoj. Možná budete nuceni udělat test mantouxů nebo diaskinů. A pokud jsou výsledky negativní, nebude to mít vliv

Dobrý večer! Naléhavá otázka. Před 3 lety jsem dělal Diaskin a Mantoux. Výsledek byl pozitivní. Prošel léčbou. Se vzpamatoval. Včera jsem přiletěl z dovolené a na místě, kde kdysi prováděli Diaskinův test, se zvětšila hrudka, všechno zčervenalo a svědělo. Jako kdybych udělal test znovu a reakce je znovu pozitivní. proč taková reakce? Jaký by měl být můj čin teď??

Otázka č. 163059odpověděl (1)08/10/2019 00:35
08/10/2019 10:12

Ahoj. To nemá nic společného s nastavením vzorku před 3 lety. Lepší je kontaktovat dermatologa + poslat fotku vašeho problému

Ahoj! Před rokem a měsíc dítě onemocnělo oparem v krku před čtyřmi dny, po tři dny mělo teplotu 38-39,5. včera nebyla teplota. Dnes jsme navštívili pediatra, hrdlo je stále červené a pokropené. Dítě nejedlo 4 dny, pouze směs nebo kefír. Pediatr řekl, že přijde za 4 dny na test mantouxu. Mám to udělat hned nebo počkat na úplné uzdravení? Lékař trvá na testu, protože je čas to udělat podle věku.

Otázka č. 162820odpověděl (2)08.08.2019 14:32
08.08.2019 18:35

Dobrý večer! Všechny testy a očkování jsou prováděny v plném zdraví, bez ohledu na to, zda nastal čas nebo ne. Herpangina (enterovirová infekce), protože všechny příznaky a vyrážky v krku zmizí, pak kontaktujte kliniku pro tuberkulinový test. Hodně štěstí!

08.08.2019 15:12

Dobrý den, Test by měl být určitě odložen až do úplného zotavení. Zdraví pro vaše dítě!--

Existuje HIV, před 10 lety jsem byl hlíza, nyní ani rentgen, ani CT, ani PCR nepotvrzují, ale přesto chtějí poslat do ošetřovny. Teplota je již dva týdny až 40. Imunita je 28 buněk. Byla také detekována CMV a začala být léčena. Stává se to jednodušší. Otázka zní: pokud studie neprokazují tuberkulózu, kolik je nyní nutné poslat do tubusu lékárnu? Je možné, že tuto tuberkulózu tolik skrývá? Možná tuberkulóza v jiných orgánech?

Otázka č. 162324odpověděl (1)08/04/2019 23:12
06.08.2019 10:51

Dobrý den, máte velmi nízký imunitní stav, doufám, že užíváte ART. Je naprosto nezbytné pokračovat v léčbě CMVI! Tuberkulóza, navzdory skutečnosti, kterou jste měli před 10 lety, se může vrátit projevem v jiných orgánech, jako jsou střeva, páteř, ledviny, lymfatické uzliny. Stojí za to jít do ošetřovny a nechat se vyšetřit, abyste potvrdili nebo vyloučili diagnózu.

Dobrý večer! Můžete mi prosím říci, zda lze vytvořit bod t, pokud má dítě alergie? Děkuji předem!

Otázka č. 162323odpověděl (1)08/04/2019 22:50
08.06.2019 10:46

Ahoj. Můžete také provést test na diaskiny, pokud dojde k reakci na tuberkulin. Není horší než t-sport.
Pokud jste odpověděli na svoji otázku, lajk prosím.

Ahoj! Dítě má 4 roky. Mantoux a diaskintest jsou zvětšeny. T-bod je pozitivní. Udělali sct. Na závěr se říká: známky kalcifikace plic s8 vpravo. Známky hilární lymfadenopatie s postižením l / uzlů kořene plic vpravo (možná speciální etiologie). Kalcinujte v průměru 2 mm. Sputum byl údajně v aktivní fázi. A jaká diagnóza nebyla specifikována, chápu správně, že se jedná o téměř vyléčenou uzavřenou formu tuberkulózy? Jak dlouho trvá léčba? Lze ji léčit doma? V pondělí jdeme k lékaři, ale už se nemůžeme dočkat odpovědi. Děkuji za pochopení!

Otázka č. 161951odpověděl (1)08/02/2019 08:07
02.08.2019 10:48

Ahoj Anastasia. Rozhoduje phthisiatrician na základě souboru údajů: stížnosti, vyšetření, analýzy, vč. a CT. Zdraví pro vaše dítě!

Ahoj! Prosím, řekněte mi, tříletému dítěti byly předepsány pilulky k prevenci tuberkulózy, phthyzoetamu a vitaminu B6. Dítě má alergickou reakci na léky, co dělat.

Otázka č. 161920odpověděl (1)08/01/2019 22:31
02.08.2019 10:48

Ahoj. Vraťte se k lékaři, protože s největší pravděpodobností budete potřebovat úplnou změnu léků. Přestaňte pít drogy. Podejte antihistaminikum.

Ahoj! V roce 2007 proběhla operace v Sokolniki, v centru boje proti tuberkulóze, odstranili segment s6 pravé plíce, došlo k tuberkulóze.

Otázka č. 161708odpověděl (1)31. 7. 2019 16:31
08/01/2019 11:42

Dobrý den, myslím, že vše je přesné, musíte kontaktovat instituci a vyzvednout archivy. To bude efektivnější..

Dobré odpoledne před školou si řekli, že udělají mantu. Po měření to ukázalo 10-11 mm, ale dítě z počátečního po BCG, mantu ukázalo 5-9-9 a teď, jeden lékař nám ​​říká, že norma a druhý pošle phthisiatrician, po mantu okamžitě vytvořili vztah - nebyly odhaleny žádné patologie, prošly testem krve a moči. Přikládám fotografii, řekněte mi, jestli si potřebujete dělat starosti?

Otázka č. 161354odpověděl (1)29. 7. 2019 14:04
30. 7. 2019 07:33

Ahoj. Dítě může být přecitlivělé na tuberkulin ve vzorku. Jasněji proveďte test diaskinů. Na základě obecného krevního testu nejsou takové diagnózy stanoveny..

Ahoj! Dítě je 3,5 roku staré, alergické, místo bczh zčervenalo. Může to být známka tuberkulózy??

Otázka č. 161286odpověděl (1)28. 7. 2019 23:34
29. 7. 2019 08:48

Dobrý den, pokud jste to udělali v nemocnici, pak ne. Existují pochybnosti - potřebujete test na diaskiny nebo test Mantoux

Dobrý den, mám takový problém, od roku 2013 mám HIV, ale začal jsem se léčit před 10 dny, udělal jsem fluor a poslal ho do výdejní trubice, protože na rentgenovém paprsku vykazoval malé ztmavnutí, přišel jsem do výdejny na konzultaci, absolvoval všechny testy krve a moči, mantu všechno je negativní, dali sputum, dali dvě baňky nezapečetěné, podle jejich vzhledu, že nejsem první, kdo v nich ví, obecně jsem prošel pozitivním výsledkem, doktor mi říká, že sami nejsou žádné tuberkulózové tyčinky, ale našli v DNA lepkavý bacil a mám otevřenou formu a co je třeba hospitalizovat, manželka ji zkontrolovala, že je vše v pořádku, řekněte mi, že je možná otevřená forma tuberkulózy, pokud nejsou k dispozici žádné tuberkulózní tyčinky a má smysl znovu publikovat sputum na placené klinice.

Otázka č. 161062odpověděl (1)27. 7. 2019 08:20
27. 7. 2019 10:16

Ahoj! Diagnostika PCR je nejjemnější a nejpřesnější, protože dokáže detekovat nejmenší množství genetického materiálu organismu (ve vašem případě tuberkulózní bacil). Váš lékař je nyní ftiziatr, dodržujte jeho doporučení! Hodně štěstí!

jaká forma tuberkulózy mi řekněte, prosím, proveďte rentgen bez patologie a také nejsou žádné stížnosti

Otázka č. 160382odpověděl (1)07/22/2019 13:19
23. 7. 2019 08:57

Olya, dobrý čas dne.
Výsledková listina testu obsahuje odpověď na vaši otázku. Přečtěte si pozorně. (poznámka) Pro tuto analýzu není možné uvádět formy, stupně a stupně. Vyřešte tento problém s ftiziatrem.
hodně štěstí a líbí se mi to. poděkovat

Dobrý den. 2letému dítěti bylo podáno 8 ml řezu mantu, při 3,4 - výsledek byl hodnocen po 56 hodinách, 13 ml, odeslán k ftiziatrovi a po 72 hodinách ukázalo mantu 12 ml. Byl zpochybněn ohyb zkumavek se vzorky, které byly odeslány na Diaskinův test. Diaskin test neg. S výsledky přišli do výdejny TB, zaregistrovali a potvrdili diagnózu zkumavek se vzorky. I když jsme byli na recepci alergologa - za předpokladu, že mantu dal al reakci, samotné dítě není alergenní, i když v genetice je matka astmatická s reakcí na léky. Vysvětlete, proč byl diaskintest proveden, pokud byla diagnóza schválena až po něm. A je v tomto případě opravdu nutné dítě zaregistrovat?

Otázka č. 160097odpověděl (1)19. 7. 2019 22:56
20. 7. 2019 06:14

Ahoj. Di askinový test je vysoce čištěný lék. Proto je jmenován po zkoušce Manyu. Pokud je také pozitivní, pak je to základ pro registraci. Po měsíci znovu proveďte test jáhna s denním příjmem xtrtek 5 dní před reakcí. Zdraví pro vaše dítě!

Ahoj. Dítě (6 let) podstoupilo dioskinovou zkoušku (papule 15). Minuli jsme klín. krev a celkem. moč (vše je v normálním rozmezí); CT je dobré. Doporučeno pro profylaxi isoniazid, pyrazinamid a vitamin B6. Kvůli plastické chirurgii lebky (ročně) má dítě časté bolesti hlavy a očí, plus nezdravá střeva. Stojí to za to riziko a užívání těchto léků, spoléhat se pouze na špatný test na diaskiny? Před 3 lety byl kvůli špatné reakci již registrován Mantoux, ale poté byl Diaskinův test negativní.

Otázka č. 159513odpověděl (1)16. 7. 2019 05:40
18. 7. 2019 09:18

Dobré odpoledne, Marto! Poslechněte si lékaře TB a postupujte podle všech pokynů. Vezměte si léky. Hodně štěstí! Nebuďte nemocní!

Dobrý den. Dcérám je 6 let. BCG bylo provedeno v porodnici - jizva 5. Mantoux recision 2014 - hyperemia 9mm, 2016 - negace, 2018 - hyperemia 6mm, 2019 - hyperemia 6mm. Vedoucí nepodepsal kartu škole a poslal ji specialistovi na TBC, i když med. moje sestra nám nechtěla napsat doporučení k ftiziatrovi, řekla, že poprvé slyšela, že byli posláni s gireremií. Na této klinice jsme jen pár měsíců, předtím jsme byli v jiné a nikdo nám nic neřekl ani nás nikam neposlal. Který z nich má pravdu a stojí za to si dělat starosti? Poděkovat)

Otázka č. 159437odpověděl (1)15. 7. 2019 15:52
18. 7. 2019 09:20

Dobrý den! Potřebujete urgentní konzultaci s ftiziatrem a musíte splnit všechny předpisy lékaře. Hodně štěstí! Nebuďte nemocní!

Dobrý den, dítě má 3 roky, udělalo mantu, výsledek je pozitivní, poslán k ftiziatrovi, udělal pozitivní diaskentest, poslán na CT, v popisu uvedli, že v bronchopulmotické lymfatické uzlině vpravo je malý kalcinát. Jsou posláni do nemocnice. Dítě nenavštěvuje domácí dítě, nejstarší dcera má všechny negativní testy na mantoux, všechny kontakty s fluorografií bez patologie. Trpěl obstrukční bronchitidou. Kalcinát se může objevit na pozadí bronchitidy?

Otázka č. 159410odpověděl (1)15. 7. 2019 13:31
15. 7. 2019 14:17

Ahoj. Žádná bronchitida s tím nemá nic společného. Procházíte specifickým tuberkulózním procesem. Léčba, kterou vám předepisují, je naprosto oprávněná. Zdraví pro vaše dítě!

řekněte mi, jaký typ fyzioterapie je nejvhodnější a nejlépe pomůže při vertebrobizulární nedostatečnosti, cervikální osteochondróze, magnetické, rázové vlně, laseru?

Otázka č. 159382odpověděl (1)15. 7. 2019 10:16
15. 7. 2019 14:40

Dobrý den, magnetofon a laserová terapie, osteopat a samozřejmě průběžná cvičební terapie pro protahování svalů. být zdravý!

Ahoj! Můžete mi prosím říci, jak informativní je PCR analýza sputa pro stanovení tuberkulózy? Děti 2 roky a 7 let. Hledám alternativní metodu pro mantu, diaskintest a t-spot. Nejsou žádné známky tuberkulózy. poděkovat!

Otázka č. 159285odpověděl (1)14. 7. 2019 10:10
14. 7. 2019 19:58

Ahoj. Účinné je darovat sputum v případě podezření na plicní tuberkulózu. A například u střevní formy to nebude účinné.

Dobrý den. Pro tábor jsme vystavili certifikáty a absolvovali diaskintest, dnes podle výsledku sledovala výsledek 15letá dívka a pediatr jí řekl, že test byl pozitivní, a poslal doporučení do ošetřovny TB. Jsme zděšeni! Reakce na ruce je viditelná, ale vždy měla Mantoux předtím se zarudnutím. Místo je 10 mm, ale není tu žádný tuberkul, jak se nám zdá. Co mám dělat teď? S největší pravděpodobností zrušit tábor? Možná si budete muset zkontrolovat něco jiného? Provedlo se s ní dnes digitální fluorografické vyšetření: V plicích bez fokálních a infiltračních změn

Otázka č. 159156odpověděl (1)13. 7. 2019 02:17
13. 7. 2019 16:54

Ahoj. Je lepší okamžitě jít k ftiziatrovi na domluvu na plný úvazek. Je dobré, že na fluorogramu nejsou žádné změny. Před konzultací s lékařem vás nikdo do tábora nepustí

Dobrý den, mám v práci takovou otázku, požadují podstoupit fluorografii, ale předtím jsem byl v nemocnici pro tuberkulózu, tuberkulózu mi odstranili, provedli operaci a, jak to bylo řečeno, požadují podstoupit fluorografii v práci, a před dvěma měsíci jsem udělal rentgen, co mám dělat

Otázka číslo 158954odpověděl (1)07/11/2019 16:23
07/11/2019 20:24

Ahoj. Není třeba dělat fluorografii. Stačí přinést záznam popisu posledních obrázků. Úplně nahrazují fluorografii. být zdravý!

Dobrý den, nebyly žádné příznaky nemoci, našel jsem pouze rentgen od 17.04.19 Byl jsem v nemocnici, byl jsem léčen podle 1 režimu, dnes jsem podstoupil rentgen, nejsou žádné změny, proč je to ?

Otázka č. 158948odpověděl (1)07/11/2019 15:33
14. 7. 2019 06:44

Dobrý den! Takto probíhá tuberkulóza. Zvláštností tohoto onemocnění je „vidíme hodně, trochu slyšíme“, přísloví pro toto onemocnění. Léčbu provádějte s ftiziatry, dodržujte všechna doporučení. Hodně štěstí! Nebuďte nemocní!

Dítě ve věku 1 roku mělo Mantoux 4 mm, 2 roky 4 mm, 2, 6 (vyrobené na zahradě) - 8 mm, negativní diaskin, tři diaskiny / Mantoux negativní / 8 mm byly změněny v obou rukou beze změn. Lékař řekl, že existuje infekce a je nutné vyšetření. (Synův spolužák má totéž, řekli Mantouxovi beze změn, všechna pravidla). Je to pravda, znamená to infekci. Najdu pro sebe místo až ve středu. Řekli, že Diaskinův test je méně informativní a často špatný.

Otázka č. 158924odpověděl (1)11.07.2019 13:15
11.07.2019 13:39

Ahoj.
Toto je mýtus šířený lékařskými konzervativci. Naopak, diaskintest je mnohem konkrétnější než Mantouxova reakce a téměř nikdy nedává falešně pozitivní výsledky. Proto po celém světě odmítají Mantouxovu reakci ve prospěch Diaskintestu. Pokud je diaskintest negativní, nedojde k žádné infekci tuberkulózou.
Zdraví pro vaše dítě.
Buďte zdraví a starejte se o sebe.
Pokud jste s odpovědí spokojeni, označte ji ♥.

Dobrý den, během studií CT vykazovala známky fokálních plicních lézí, již neexistují žádné příznaky. Doporučuje se provádět 10denní terapii nespecifickými antibiotiky. Myslíte si, že je to správné rozhodnutí, proveďte další CT

Otázka číslo 158908odpověděl (1)11.07.2019 11:21
07/11/2019 15:41

Ahoj. Druhé CT nemá smysl. Toto je objektivní studie, pokud máte pochybnosti, můžete si vzít disk se záznamem a předat jej jinému radiologovi. Obecně musíte důvěřovat svému lékaři, pokud vám předepíše léčbu, má to svůj důvod. Zdraví pro vaše dítě!

Dobrý den, doktore. Kašel už měsíc. Terapeut diagnostikoval chronickou bronchitidu. Provedl jsem CT vyšetření plic. Na závěr napsali: Plíce se difúzně zlepšily díky intersticiální složce. V horním laloku s4 levé plíce je léze měřící 44 mm v s5 levé plíce, subpleurálně, léze měřící 4 mm. Subpleurally, v s6 pravé plíce je léze měřící 3,6 mm. Difúzní pneumoskleróza. Konzultace s ftiziatrem. Vysvětlete, co to může být? poděkovat.

Otázka č. 158796odpověděl (1)7. 10. 2019 13:56
7. 10. 2019 15:57

Dobrý den, Nadya je kvůli povaze změn podezřelá z tuberkulózy, nyní je nutné ji vyloučit nebo potvrdit při domluvě s ftiziatrem. být zdravý!

Ahoj. Moje šestileté dítě bylo v kontaktu s pacientem s tuberkulózou (pacientovi byla diagnostikována vícečetná tuberkulóza horních laloků obou plic C6 fáze rozpadu 1 AGDS byl nasazen v jedné ze sputových analýz jedna +. Současně byl pacient v nemocnici na oddělení s pacienty s uzavřenou formou) 5 Aperlya, dítě bralo krev a moč, provedlo CT, diaskintest (negativní) a mantu (4 mm) a krev, moč a CT jsou normální. A 7. června diaskintest (otrits) a mantu (5 mm). Bylo jí předepsáno pít isoniazid a pyrosinamid. Co iosinazid „před jídlem“. Znovu jsem četl, že je to nemožné. Kontakt ukončen 1. 4. 2019. BCG v nemocnici bylo provedeno 3. den života. Co radíš? Je možné nepít drogy?

Otázka č. 158648odpověděl (1)07/09/2019 15:55
13. 7. 2019 01:53

Dobrou noc! Drogy musí být užívány a v případě potřeby opakovány. Pozorování pouze phthisiatrician. Hodně štěstí! Nebuďte nemocní!

Dobrý den. CT vyšetření odhalilo kalcifikace na plicích a infiltruje. Byly detekovány bakterie rezistentní na kyselinu PCR ve sputu 1, ve sputu 2-trichome, diaskintest 20 mm, říkají, že je nutné poslat sputum a CT. Na otázku, zda existuje TBC, pochybují, ale léčba po dobu 2 měsíců nabídnout, co dělat?

Otázka č. 158427odpověděl (1)07/08/2019 10:22
07/08/2019 11:43

Ahoj. V terapii exuvantibis existuje takový koncept. To je případ, kdy je předepsána léčba a diagnóza je objasněna reakcí na ni. Kromě toho, pokud máte pochybnosti, je nutná preventivní léčba s takovou infekcí, jako je tuberkulóza. být zdravý!

Dobrý den, máme takový problém, 16leté dítě, udělalo Diaskin test, ukázalo 20mm, provedlo rentgen, vše bylo v pořádku, byli jsme léčeni tři měsíce a poslali nás na CT plic, vzali výsledek a další týden k lékaři, pomoc dešifrovat prosím, obávám se, že bychom měli jednat, ale tady to je (. Závěr: CT-obraz jednotlivých malých hustých ložisek S1,2,6 levé plíce, jediná kalcifikace S 9 pravé plíce, více kalcifikací jater.

Otázka č. 158022odpověděl (1)07/05/2019 08:54
07/05/2019 21:22

Ahoj. Řeknu pro kalcifikace v játrech - je nutné předat biochemii krve: bilirubin, celkový protein, AST, Alt, ggtp, glukóza, alkalická fosfatáza. Kalcifikace jsou obvykle příznaky předchozí infekce (ne nutně tuberkulózy). Ale vzhledem k dlouhodobému užívání léků je třeba se podívat na biochemii.

Ahoj. Dnes jsem vyrobil USB flash disk a diagnostikovali mi kulaté infiltráty v levé plíci nahoře. Co je to. Tuberkulóza nebo něco jiného

Otázka č. 157702odpověděl (2)07/02/2019 22:20
07/03/2019 20:35

Dobrý den. Doporučuji konzultovat s pulmonologem, ftiziatrem a počítačovou tomografii hrudních orgánů. Není vůbec nutné, aby se jednalo o tuberkulózu

07/03/2019 04:44

Ahoj. Takové diagnózy se neprovádějí v nepřítomnosti. Ohledně výsledků se poraďte s terapeutem. být zdravý!

Potřebuji poradit! Mám podezření, že jsem se nakazil, když jsem pracoval jako vlakvedoucí asi před 4 lety. Před 10 měsíci mi byla diagnostikována infiltrační tuberkulóza u správného pacienta. Nedlouho předtím se občas objevil suchý kašel (zhřešil se při kouření), poté se zejména ráno objevil sputum a zhruba po měsíci sputum s krví. Momentálně jsem léčen ve 4 režimech, 160 dávkách kanamycinu. Sputum je negativní. Nejprve lékař řekl, že je vše v pořádku a že dynamika je pozitivní. Poslední 2 rentgenové paprsky ukazují, že v pravém horním rohu střešní krytiny je otvor v střešní krytině, kecy, asi 5 mm Stručně řečeno, doktor mě poslal k chirurgovi na vyšetření a na to, co by řekl STŘIH NEBO DALŠÍ ZDRAVÍ (slova mého lékaře). Nyní ve směru jsem napsal diagnózu: infiltrační trubice in / d s rozpadem. Půjdu zítra. Je tu také moje chyba: ne vždy jsem pil prášky, alkohol, práci, stres, stále kouřím. Souhlasíte s operací, pokud se zhorší nebo bude ošetřena? Lze nějaké léky nahradit nebo přidat? Co se stane po operaci.

Otázka číslo 157688odpověděl (1)07/02/2019 19:39
07/03/2019 14:56

Ahoj duchu.
Podle vašeho zvláštního popisu „zprava v horní části střešních plstěných otvorů je díra ve střešních plstěných blbostech“ proces není zcela jasný. Je žádoucí uzavřít rentgen. Mohu poradit jednu věc, pokud se jedná o dutinu, pak postupujte jednoznačně, poté pokračujte v léčbě dodržováním režimu užívání léků, ukončením kouření, výživou bílkovin, regulací imunity, a pokud budou dodržena všechna tato doporučení, WOW LA bude mít dlouhý a klidný život. Selhání programování tuberkulózy a krátký bolestivý život.
Volba je vždy na vás..
Pokud bych mohl nějak odpovědět na vaši otázku, budu vděčný za podobné.
Uzdrav se.

Ahoj. Asi před 15 lety jsem měl spontánní pneumotorax, drenáž byla instalována asi týden a plíce se samy uzdravily. Už v mládí utrpěl zápal plic. Nyní fluorogram neustále zdůrazňuje něco špatného. Když se ucházel o práci v dole, udělal fluorografii. Lékař řekl, že má podezření na infiltrační tuberkulózu. Řekněte mi, že důsledky pneumotoraxu nebo pneumonie lze vnímat jako ohniska tuberkulózy? Je to jen to, že neříkám lékařům, že jsem měl pneumotorax, protože nevím, po nemocích, které mám, budou odvezeni do dolu? Předem díky za odpověď

Otázka č. 157155odpověděl (1)29.06.2019 03:56
29.06.2019 07:32

Ahoj.
Spontánní pneumotorax se obvykle vyskytuje v důsledku prasknutí tzv. Bullae (vzduchových vaků) v plicích. Následně jsou po prasknutí zarostlé jizvou a na rentgenovém záření nevypadají jako infiltrační tuberkulóza. Ale pneumokonióza (nemoc plic z povolání u horníků a dalších lidí pracujících v prašném prostředí) je velmi podobná této nemoci.
Buďte zdraví a starejte se o sebe.
Pokud jste s odpovědí spokojeni, označte ji ♥.

Ahoj! Šestileté dítě podstoupilo další test mantouxu a velikost pečeti byla 11 mm. Minulý rok to bylo 5 mm. Byly pořízeny rentgenové paprsky. Plicní obrazec je vylepšen ve střední a střední zóně. Co to všechno znamená? Čekáme na konzultaci s ftiziatrem

Otázka č. 157052odpověděl (1)28.06.2019 11:56
28.06.2019 18:33

Ahoj! To ještě neznamená nic konkrétního. S největší pravděpodobností budete muset udělat test na diaskiny a poté se podívat na výsledky

Ahoj. Můj syn byl v nemocnici. Dva týdny po propuštění mi zavolali a řekli, že byl v kontaktu s pacientem s tuberkulózou. Okamžitě jsme prošli všemi testy. Výsledky testu jsou dobré, obraz jasný, diaskinový test negativní. Lékař však trvá na preventivní léčbě silnými léky. Opravdu nechci krmit dítě těmito pilulkami, zejména proto, že nic nenasvědčuje. Pokud je vezmeme, jak dlouho bude trvat, než se znovu otestujeme?

Otázka č. 157024odpověděl (2)06/28/2019 08:39
06/28/2019 08:48

Ahoj.
Léčba antituberkulózními léky je předepsána pouze pro infekci mykobakteriem, prokázanou laboratorními testy. Jen tak, pro každý případ, neplatí.
Zdraví vašeho syna.
Buďte zdraví a starejte se o sebe.
Pokud jste s odpovědí spokojeni, označte ji ♥.

28.06.2019 10:50

Ahoj. Kolega si není vědom opatření pro prevenci tuberkulózy. Mezi nimi očkování vakcínou BCG, stejně jako prevence chemoterapie, dlouhodobé užívání antituberkulózních léků. Vše závisí na délce stupně blízkosti kontaktu a formě tuberkulózy, s níž byl kontakt. Léčba je tedy zcela oprávněná i při negativních testech. Zdraví pro vaše dítě!

Řekněte mi, zahájil jsem léčbu tuberkulózy, CT s popisem v příloze. V srpnu moje žena porodí dítě, jak jsem pro něj nebezpečný??

Otázka č. 156846odpověděl (1)26.06.2019 22:21
26.06.2019 22:35

Ahoj.
CT sken nepomůže odpovědět na vaši otázku. Informace o vylučování bakterií jsou povinné. To znamená, že výsledek kultivace sputa nebo diagnóza phthisiatrician (otevřená nebo uzavřená forma nebo BC + / BC-). Pokud jste zjistili mykobakterie nebo existuje otevřená forma (BK +), můžete infikovat ostatní.
Brzy se uzdrav. Zdraví pro vaše blízké.
Buďte zdraví a starejte se o sebe.
Pokud jste s odpovědí spokojeni, označte ji ♥.

Dobrý den. Může být Diaskintest falešně pozitivní, pokud má člověk sklon k alergiím. V předvečer očkování jsem jedl jahody.

Otázka č. 156588odpověděl (2)06/25/2019 08:25
06/25/2019 10:45

Ahoj. S vědomím, že existuje alergie, jste se chovali nesmírně nerozumně, protože jste v předvečer testu jedli jahody. Doporučuji vám to opakovat po 2 týdnech s předběžným příjmem antihistaminik 5 dní před testem..

06/25/2019 08:40

Ahoj.
Nepravděpodobné. Diaskintest má vysokou specificitu a falešné výsledky během jeho provádění jsou extrémně vzácné..
Buďte zdraví a starejte se o sebe.
Pokud jste s odpovědí spokojeni, označte ji ♥.

Články O Zánět Hltanu